Novi singl Shommy Woodmana

Miroslav Kraupa, muzičkoj publici poznat kao Shommy Woodman, objavio je novi singl pod nazivom “Oči” u izdanju beogradskog Ammonite records-a.
Umjetnik koji se muzikom počeo baviti osamdestih godina prošlog vjeka kaže da je singl „Oči“ nastao kao posljedica nevjerovatnog iskustva koje je imao – sanjajući pjesmu.
– U trenutku sam se trgao iz sna i shvatio da ta pjesma uopšte ne postoji, da je refren koji sam čuo u stvari soundtrack sna i da još uvjek nije ispario iz moje glave. Zgrabio sam telefon, otrčao u kupatilo, uključio snimanje i otpjevao refren. Kasnije sam shvatio da nije moguće da već sljedećeg dana ne krenem da radim na pjesmi.
Shommy napominje da novog albuma neće biti, ali da ljubitelji njegovog rada svakako mogu očekivati nove pjesme.
Miroslav Kraupa je karijeru započeo u srednjoj školi, kao gitarista smederevskih punk bendova, koji su radili pod uticajem Sex Pistolsa. Početkom 90-tih privukao ga je novi pravac koji je spojio R'n'R i klubsku muziku, kada je oformio šestočlani bend Bioskop.
Pod pseudonimom Shomy Woodman prvi put pušta muziku 2001. godine poslje selidbe u Kanadu. Debitantski solo album, pod nazivom “Shinapra”, objavljuje 2014. a materijal predstavlja kompilaciju najboljih pjesama koje je do tog momenta napravio.

Share