Ray Lugo 2

RAY LUGO – FAMILY REMIXES

Ray Lugo, multitalentovani pjevač i muzičar grupe KOKOLO koja je prepoznata kao jedan od nosilaca afrobeat zvuka u svijetu je obradovao svoje fanove još jednim svojim izdanjem. U pitanju je kolkecija remixa urađenih za pjesme sa njegovog posljednjeg solo albuma “NOW”. Kolekcija remixa je objavljena u formi CD-a, gramofonskih ploča u crnoj i plavoj boji  i kao digitalno izdanje pod nezavisnom etiketom ELECTROLITE records, koja je dio AMMONITE Records izdavačke kuće.
Nakon brojnih saradnji sa najpoznatijim umjetnicima današnjice poput: Manu DiBango, Chic, Joe Bataan, Charlie Hunter, SeunKuti, Pete Rodriguez, Richie Ray, Kutiman, Bosq y La Candela All-Stars, Gilles Peterson, BeatFanatic, Faze Action, Roy Davis Jr., Diesler, Lack of Afro, ShuyaOkino, Souljazz Orchestra, kao i sa članovima grupa kao što su: Peter Gabriel, Lauryn Hill, Matisyahu, Esperanza Spalding, Sharon Jones & The Dap Kings, King Sunny Ade, Burning Spear, Egypt 80, Grupo Fantasma, Antibalas i mnogi drugi, Ray Lugo  je odlučio da realizuje saradnju sa producentima iz cijelog svijeta,  a među njima su svoj prostor našli i producenti sa podneblja Balkana.
Kao rezultat te saradnje pred publikom je “Family Remixes” – kolekcija 10 novih remixa urađenih od strane: Navigatorz, Valique& Funky Junky, Mr. Bird, Jack & Jointz, Fradinho, Chaman Diaz, Ian Toole, N2B i Omegaman.
Kao što Ray Lugo kaže: “Blagoslovljen sam saradnjom sa ovim vrhunskim producentima koji su svoj fenomenalan talenat podjelili sa mnom na ovom projektu. Za njih imam samo ljubav jer smo uradili projekat koji će ostaviti traga na muzičkoj elektronskoj sceni.”
“Family Remixes” možete naći na svim digitalnim muzičkim platformama: iTunesAmazon, TidalSpotifyDeezerApple MusicGoogle play, Discogs, Bandcamp.

Share