Fatherland cover art

Basheskia & Edward EQ – Fatherland među izdanjima koja su obilježila 2017.

Album Basheskia & Edward EQ – Fatherland izašao je početkom juna 2017. godine pod okriljem izdavačke kuće Periskop Records, a po izboru redakcije web magazina Helly Cherry našao se na listi 45 regionalnih izdanja koja su obilježila 2017. Iz Hello Chery za Fatherland ističu:
Ono što je „začudno“ u poeziji, to je trip-hop u muzici. Album Fatherland pravi je primjer te muzičke začudnosti, ako posmatramo našu regionalnu scenu u cjelini. Nastao je kao svojevrsni producentski izazov bosanskog dvojca – bubnjara Nedima Zlatara i operskog pjevača Leonarda Šarića. Kakav li je to čudan spoj, pitate se? I zaista, uvjek se, od svakog njihovog projekta, pa i ovog (nadamo se ne poslednjeg), očekivalo ništa manje od eksperimenta. Umjesto opisa, imamo jedno trip-trik pitanje za vas. Zamislite sebe u onim najljepšim djetinjastim snovima sa puno lebdenja i letenja nad svime što prijeti da nas obori na zemlju ili tresne o hrid… I onda usledi momenat buđenja baš tren prije nego što sve pređe u noćnu moru. I sad, kakve auditivne efekte biste napravili da imate ritam-mašinu i anđeoski glas? Basheskia & Edward EQ su upravo to uradili umjesto Vas.”
Napominjemo da je ”Fatherland” LP sa sedam pjesama od kojih su tri: “Fatherland”, ”I don't giva shit” i ”Pilgrim of tromented towns” promovisane kroz videospotove, a dostupan je na svim relevantnim digitalnim muzičkim servisima i trgovinama poput: iTunesDeezerSpotifyAmazonGoogle Play.

Share