Ischariotzcky objavio debitantski album „Recovery“

Nakon singlova „Perfect Sky“ i „Nothing At All“ fantastični Ischariotzcky objavljuje dugoočekivani debitantski album „Recovery“.
Album prvijenac breljanskog benda Ischariotzcky, oformljenog od strane Joška Klarića, nastao je istraživanjem mogućnosti tehnologije / produkcije nakon raspada njegovog matičnog benda Pešes. Gotovo tri godine trajao je proces stvaranja novog muzičkog ukusa, mješajući elektroniku i tradicionalni pristup muzici. Stvorene pjesme zbroj su puteva ka ozdravljenju i zato nosi naziv “Recovery”. Put patosa u međuljudskim odnosima.
Album i otvara pjesma “Recovery” koja ulazi i blago i čvrsto kao svojevrsna mantra koja svojim repetativnim svojstvom nastoji ublažiti bol. Što se više ponavlja prestaje biti zanimljiva i gubi na značenju. Slijede pjesme koje govore o želji za nestankom, za kaznom, za opravdanjem. Prelaze na bezbrižnost, maštanju o nekom boljem svijetu, o novim ljubavima, traže makar prividnu sreću. Zaključak je da se u biti ne traži ništa, da bi kao završni dio parabole nastupilo saznanje da je došlo do izlječenja, a to je da se nalazite na početku. Čisti i odmorni spremni krenuti dalje.

Grupa Ischariotzcky osnovana je u Brelima 2015. godine. Nakon izdavanja albuma sa svojim bivšim bendom Pešes, Joško Klarić počinje učiti muzičku produkciju i raditi muziku u svom kućnom studiju. Prve pjesme bile su namjenjene projektu “Sound and Vision” u suradnji s ilustratoricom Teom Jurišić, ali kako projekt nije nikada dovršen, objavio je pjesmu “Gauge” kao singl na soundcloudu. U drugoj polovici 2016. godine grupi se pridružuju Jure Brekalo na bubnjevima, Petra Klarić kao dodatni vokal i Jakov Puharić na gitari, što označava početak rada benda. U februaru 2017. Ischariotzcky je odabran među 471 izvođača iz regije da nastupi na Demo Festu u Banja Luci, što je ujedno i prvi službeni nastup benda. Nakon objave o svirci, bendu se pridružuju i Petra Šošić (klavijature, vokal), Ivan Srzić (bass) i Borna Augustinović (udaraljke). Njihov drugi nastup bio je na Šakan Festivalu, a kada su počele pripreme za svirku Adam Gvozdenović (truba) i Tea Bašković (trombon) pridružuju se kao brass sekcija na dvije pjesme. Krajem 2017. Ischariotzcky su predstavili “Perfect Sky”, njihov prvi službeni singl, nakon kojeg je usljedio “Nothing At All” te nakraju i album “Recovery” s ukupno 11 pjesama.
Prva prilika da se Ischariotzcky vide i čuju nakon objave albuma dolazi u Zagrebu 1. decembra kada će nastupiti na drugoj večeri 14. Pozitivnog koncerta, uz Hladno pivo, PipsChips&Videoclips te M.O.R.T.

Share