Čovjek koji je mislio na sebe (Video)

Basheskia je nezaustavljiv! Nakon odličnog kratkog filma za kompoziciju ‘Lucienova voda ključa’, u režiji Danila Stojića, u okviru multimedijalnog izdanja “Life is a cut-up”, a koji je ujedno poslužio i kao video najava za album ‘Opasan čovjek’, pred nama je novi spot, i to za prvu kompoziciju sa albuma.
Video za ‘Čovjeka koji je mislio na sebe’ je osmislio i režirao Sandin Puce. Kamerman je Henk Otte, a glume Vera Streicher i Aleksander Tesla. Boje je do pravih nijansi doveo Timm Kröger. Spot je snimljen u Berlinu.
‘Čovjek koji je mislio na sebe’ je nastavak davne saradnje Sandina Puce i Mehmeda Begića, započete u Mostaru, u okviru virtualne producentske kuće ‘Black Sun Creations’. Iza sebe imaju kratki film za kompoziciju jazz benda Kerkennah (Samo kiša kupite kišu), reklamu za 10. Mostarski interkulturalni festival, spotove za Yammat i Clown.
Begićeva uloga u ovim akcijama je bila uglavnom pojavljivačka.
Napominjemo da je album Basheskia – “Opasan čovjek – pjesme Mehmeda Begića” izašao 15. novembra, i možete ga zajedno sa bookletom preuzeti na sljedećim linkovima:
iTunesSpotifyDeezerTidal.

Share