Mary May objavila debitantski album “Things You Can`t Put Your Finger On”

Mary May je zagrebačka kantautorica koja se javnosti prvi put predstavila u aprilu 2018. godine singlom “Softest Tune” koji je jednoglasno osvojio kritičare. Svoju muziku opisuje kao folk americanu s elementima popa i bluesa. Nakon prvog singla uslijedili su nastupi na Indirekt, Bloomsday i Hoomstock festivalima, nakon kojih objavljuje još tri hvaljena singla (Somewhere Else, Let Me Work i A Lot).

Krajem oktobra objavila je svoj album prvijenac “Things You Can`t Put Your Finger On” koji je opravdao sva očekivanja te je uvršten među najbolja ostvarenja 2018. godine od strane više relevantnih muzičkih portala dobivši epitet izmaštane kći Nick Cavea i PJ Harvey. Album se sastoji od 13 pjesama na kojima Mary May potpisuje muziku i stihove, a Mark Mrakovčić produkciju a možete ga poslušati na službenoj stranici www.marymaymusic.com kao i na youtube kanalu.

Kantautorica je o albumu rekla: “Ono kad misliš da ne možeš, da nemaš to u sebi, kad ne možeš uprijeti prstom u to nešto, ali opet znaš da je tu… Ovaj album je poput dnevnika, nalaza krvi, osobne karte. I zastrašujuće je to dati vani, drugim ljudima na raspolaganje, a opet, nema većeg oslobođenja”.
Kako zvuči uživo čarolija Mary May možete poslušati u Tvornici Kulture u Zagrebu 24.01.2019. godine kada će nastupiti kao support bendu Stray Dogg.

Share