Novi album Igraloma

Ljubitelji sastava Igralom poslje dvije godine imaju priliku da čuju njihov nov studijski album pod nazivom “Sunovrat” u izdanju dvije nezavisne izdavačke kuće Ammonite Records iz Srbije i Geenger Records iz Hrvatske, kojima je ovo već treći zajednički projekat.
Bend koji su u Nišu 2015. osnovali Mladen Marjanović (gitara/prateći vokal) DImitrije Simović (vokal/bas gitara) i Marko Tomović (bubanj/perkusije) već poslje nekoliko mjeseci rada objavio je debi album nazvan “Pogrešna poznanstva”. Igralomov prvjenac je i među kritikom i publikom prepoznat kao nešto sasvim novo što dolazi sa naših prostora. Dokaz da su ljubitelji muzike prepoznali kvalitet i ideju je više od 70 nastupa od Rumunije i Bugarske preko država bivše Jugoslavije do Italije.
Novi projekat “Sunovrat” na kome se nalazi osam pjesama produciralu su Mladen Marjanović i Miloš Drobnjaković (Sound Guru Studio) a produkciji je pomogao i Chris Eckman, koji je također pomogao u cjelokupnom stvaranju albuma.
Poslije zapaženog animiranog video spota za prvi singl “Zlato” grupa sprema i najavljuje i novi video materijal za drugi singl sa albuma, pjesmu „Čvor“. U međuvremenu bend vježba sa novim bubnjarem, a prvu priliku da promoviše novog člana postave će imati nastupom na Indirekt Showcase festivalu sredinom oktobra kada kreće i zvanična promocija albuma. Album je od danas dostupan na svim bitnim digitalnim platformama: iTunes, Klicktrack, Tidal, Spotify, Deezer, Apple Music, Google play, kao i u cd formatu, a na gramofonskoj ploči se očekuje krajem ove godine.

Share