Halftones objavili EP ‘Brda Sna’

Nakona albuma ‘Halftones Is My Band’ i ‘Damned horses’, Halftones su objavili EP pod nazivom „Brda sna“ u izdanju Ammonite Records-a. “Brda sna” su, po riječima članova benda, vjerovatno jedino izdanje sa ovih prostora koje se konceptualno bavi temom seksizma, a novi psihodelično plesni zvuk benda, oblikovan nadrealnom lirikom, lični je pečat Halftones-a, koji sa svakim novim izdanjem pomjera i ruši sopstvene granice kreacije.
Pjesme su snimljene tokom ljeta 2017. u studiju “Šamarčina” u produkciji Borisa Mladenovića. Važno je napomenuti da je ovo prvi materijal koji je frontgirl banda Suzana Sumrah otpjevala na srpskom jeziku. Ljubitelje Halftones-a obradovaće i informacija da će novi EP biti objavljen i na vinilu koji će se u prodaji pojaviti početkom aprila ove godine, kada kreće turneja benda i promocija izdanja.
Halftones su iskoristili pauzu između dva albuma za koncertne nastupe a radili su muziku za film Vetar /The Wind rediteljice Tamare Drakulić. Kao uvod u novi EP poslužio je singl ‘Kabul’ za koji je spot sniman u beogradskom klubu Drugstore u produkciji Monkey Productiona, a rediteljica je Tamara Drakulić, dok je novi singl ‘Sajonara’, koji prati izlazak EP-ija, snimljen pod rediteljskom palicom i produkcijom pjevačice i autorice benda Suzane Sumrah.
Za nestrpljive, dok se ne pojavi vinil izdanje, važna vijest je da se EP ‘Brda Sna’ može naći na svim digitalnim muzičkim platformama: Amazon, iTunes, Klicktrack, Tidal, Spotify, Deezer, Apple Music, Google play.

Share