ras mc bean

Soulcraft i Ras Mc Bean objavili prvi singl i spot

Jedan od najznačajnijih reggae sastava na Balkanu, Soulcraft, objavio je novi singl “Boots Tracks”. Svijetska reggae zvijezda Ras Mc Bean ovim singlom predstavlja se publici kao novi pjevač grupe Soulcraft.
Na poziv benda Soulcraft, Ras Mc Bean je proveo dvije sedmice u Beogradu u decembru 2017. i tom prilikom snimio je 15 novih pjesama. Muziku potpisuju gitarista Slobodan Đukić i klavijaturista Vladimir Krkljuš, ujedno i producent albuma, dok je Ras Mc Bean autor tekstova. Snimanje je obavljeno u studiju “Blaze” u Beogradu. Prezadovoljan kvalitetom i potencijalom saradnje, Ras Mc Bean je odlučio da postane trajni i ravnopravni član Soulcrafta.
“Očekujem da će ovaj album biti jedan od najboljih reggae albuma u Svijetu”, rekao je Ras Mc Bean .
“Velika nam je čast i zadovoljstvo što je Ras Mc Bean član našeg benda,” izjavio je bubnjar grupe Soulcraft, Dejan Utvar. “Rad sa njim u studiju bio je veoma kreativan i intenzivan. Sada sa nestrpljenjem očekujemo koncerte.”
“Boots Tracks” je prvi singl i spot, koji najavljuje novi album, koji će u maju 2018. objaviti Ammonite Records. Spot su snimili Pjetro Coanini u New York – u, Vrtke Lazarević i Vladimir Dražić u Beogradu. Montažu spota obavio je Milan Jakonić. Prateće vokale u pjesmi “Boots Tracks” otpevala je Kristina Kovač.
Pjesma je dostupna za slušanje i download na svim popularnim digitalnim muzičkim servisima: Amazon, iTunes, Klicktrack, Tidal, Deezer, Apple Music, Google play.

Share