Soulcraft

Ras Mc Bean i Soulcraft završili snimanje albuma

Jedan od najboljih balkanskih reggae bendova, beogradski Soulcraft, upravo je završio snimanje svog trećeg studijskog albuma. Novi pjevač Soulcrafta je svjetska zvjezda reggae muzike, Ras Mc Bean. Novih petnaest autorskih pjesama snimljeno je u beogradskom studiju Blaze i sada sljedi miks i mastering. Mc Bean ne krije svoje oduševljenje i uvjerenje da je upravo nastao jedan od najboljih evropskih reggae albuma današnjice.
Članovi Soulcrafta predložili su Mc Beanu da doputuje u Beograd i da zajedno snime novi album, što je u saradnji sa izdavačkom kućom Ammonite Records pretvoreno u djelo. Album će biti objavljen u proljeće 2018. godine.
Ras Mc Bean je izvođač koji je dobro poznat svim pravim ljubiteljima reggae muzike širom svjeta. Rođen je u Engleskoj Gvajani 1962. godine, a živi i radi u Parizu. 2004. godine objavio je album Pack Up And Leave, kojim se svrstao među vodeće evropske reggae izvođače. Sarađivao je sa reggae zvjezdama kao što su Anthnony B. i Morgan Heritage, kao i Sizzla, Dennis Brown, Gentleman, Turbulence, Luciano i mnogi drugi sa kojima je učestvovao na istim kompilacijskim albumima.

Prezadovoljan uzajamnim razumjevanjem koje je za kratko vrijeme ostvareno između njega i grupe Soulcraft, Mc Bean je odlučio da u budućnosti bude stalni i ravnopravni član Soulcrafta, umjesto da, kao što je bilo očekivano, Soulcraft postane njegov prateći bend. Na pitanje kako je donijeo ovu neuobičajenu odluku, slavni pjevač odgovara:
– Ja pjevam o pravdi i jednakosti, treba to o čemu pjevam pokazati i na djelu u stvarnom životu.
Pojačani Rasom Mc Beanom kao novim članom benda, Soulcraft
ima velike planove, sa punim pokrićem.

Share