Mara

Sanel Marić Mara – Kovilje

Mostarski kantautor Sanel Marić Mara muzičar je jedinstvenog stila. Kritičari su ga prozvali “majstorom čežnje” i “genijem iz sjene” koji nam nakon višestruko nagrađivanog albuma VasDuh iz 2008. godine donosi konceptualni album Kovilje sa 14 pjesama. Osim njegovih tekstova na albumu se nalaze i tekstovi savremenih pjesnika: Marka Tomaša, Mehmeda Begića Meše, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića. Specijalni gosti albuma su: Dino Šukalo na električnim gitarama, Sandi Kavara na mandolinama, hor: Hrvoje Merdžo i Ivan Ljubić.
Svaka pjesma na albumu je priča u kojoj se mogu pronaći oni koji se ne plaše, koji traže i žele, koji primjećuju ljubav i prepoznaju lijepo.

Produkciju i mastering je radio priznati i višestruko nagrađivani producent, aranžer, perkusionista i bubnjar Đani Pervan koji je dao posebnu aromu Kovilju, koji je masterizovan u Njemačkoj kod svjetskog majstora zvuka, master inžinjera Kai Blankenberga u čijem je studiju Skyline-Tonfabrik između ostalih masterizovana i Lady Gaga (Worldwide Nr 1).
Iako su ovom albumu mnoge prepreke stajale na putu nije bilo odustajanja, štaviše samo su se čvršće stegli Marini redovi. Naime, Mara i bend su prvi muzičari iz Bosne i Hercegovine koji su, uz svesrdnu podršku prijatelja, pokrenuli crowdfunding kampanju Indiegogo u kojoj su učestvovali poštovaoci Marine muzike koji su podržali produkciju, mastering i digitalno izdanje albuma.
Web platforme na kojim je dostupan album˝Kovilje˝su: Google Play, Spotify, Apple Music.
Još jedna zanimljivost vezana za “Kovilje” jeste da je digitalno izdanje albuma registrovano u brodvejskoj firmi Songtrust.

Share