Fatherland cover art

Basheskia & Edward EQ: Novi LP ‘Fatherland”

Sarajevski producentski dvojac Basheskia & Edward EQ imaju novi album! Dugoočekivani ”Fatherland” je LP sa sedam pjesama od kojih su tri: “Fatherland”, ”I don't giva shit” i ”Pilgrim of tromented towns” već promovisane kroz videospotove.


Nova kolekcija pjesama dvojca kojeg čine Nedim Zlatar (Basheskia), multi-instrumentalista, koji između ostalog, svira u Sikteru i Dvadesetorici, te operski pjevač Leonardo Šarić Leo (Edward EQ), predstavlja downtempo stranu njihovog zajedničkog producentskog rada. Pomalo mračan i melanholičan, ali istovremeno moćan i sa jakom porukom ”Fatherland” je album koji je već duže vrijeme bio spreman za objavu, a danas je konačno dostupan na svim relevantnim digitalnim muzičkim servisima i trgovinama poput: iTunes, Deezer, Spotify, Amazon, Google Play. 

Kao i na dosadašnjim izdanjima i ovog puta su Basheskia & Edward EQ na albumu sarađivali sa nekoliko gostujućih muzičara: Feđa Ceribašić, Nicolas Cante, Melika Hadžić i Esad Bratović. Za omot albuma pobrinula se Arnela Brkan. “Fatherland” je izašao u izdanju nove izdavačke kuće Periskop Records.

Share